27.02.2013

tatar do zakąski...

Składniki:

1/2 kg polędwica wołowa, 2 sztuki ogórek kiszony, 1 sztuka cebula, 2 łyżki oliwa, 4 sztuki żółtka, 3/4 łyżeczki pieprz czarny świeżo mielony, 1/2 łyżeczki sól, - maggi do smaku

wołową polędwicę zmielić lub zmiksować w blenderze

cebulę i ogórki kiszone pokroić w kosteczkę i dodać do mięsa

doprawić pieprzem, solą, maggi, oliwą i dobrze wszystko połączyć

uformować z tatara kulę, spłaszczyć na 4 cm i zrobić dołek dla żółtka

ozdobić pokrojoną cebulą, ogórkiem paseczki, pieprzem zmielonym i liśćmi pietruszki.....SMACZNEGO!!!

2 komentarze:

  1. Wygląda przesmacznie:) Idealnie pasowałby na nasz konkurs, także serdecznie zapraszam
    http://coolinarnie.pl/2013/02/4910/konkurs

    OdpowiedzUsuń
  2. jeszcze nie próbowałam tatara, strasznie mnie kusi spróbować ale jakoś się boję:d

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!