Skład:
1 szklanka kasza perłowa średnia,
2 litry woda,
3/4 łyżki sól himalajska Royal Brand,
10 dag boczek świeży,
1 cebula średnia,
kilka prawdziwków Porcini Royal Brand,
1 łyżeczka świeżo mielony pieprz czarny,
1 szklanka letnia woda do namoczenia,
do smaku sól himalajska Royal Brand,
1 łyżka pietruszka natka mrożona lub świeża
kaszę perłową ugotować na "al dente" w osolonej wodzie; ugotowaną odlać na sito
porcję grzybów szybko opłukać i namoczyć na 30 minut w letniej wodzie, namoczone grzyby posiekać drobniej, wodę zostawić do sosu
boczek świeży pokroić w kostkę i usmażyć na patelni, gdy prawie jest usmażony dodać cebulę pokrojoną w kostkę i zeszklić ją
teraz dodać pokrojone grzyby, wlać wodę z moczenia i dusić z 10 minut
jak trzeba to dolać wody ile chcesz
teraz do patelni włożyć odcedzoną kaszę, wsypać pietruszkę i mieszając podsmażać z 5 minut
smaczna, pożywna, zdrowa kasza na obiad lub kolację.......SMACZNEGO!!!!
prawdziwki włoskie Porcini Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu - skład: suszone prawdziwki - zastosowanie: poszukiwane grzyby we Włoszech, charakteryzują się białą szlachetną barwą, mają niską zawartość tłuszczu, zawierają przyswajalne węglowodany, dużo białka, witamin i błonnika, przez Włochów są nazywane Proscini czyli Prosiaczek i są najlepsze z lasów kasztanowych, cenione za smak i wszechstronność użycia - zastosowanie: doskonałe do ryżu, makaronu, kasz, mięs, drobiu, można do zupy, do pizzy, do duszenia mięsa dla sosu - przygotowanie: najlepiej szybko opłukać i namoczyć w letniej wodzie na 30 minut, można je pokroić na drobniej i wodę z moczenia dodać do potrawy - opakowanie: 70 gram
te pyszne prawdziwki wspaniale pachną i są w smaku bardzo intensywne i zarazem delikatne w konsystencji, dlatego wystarczy dodać do potrawy małą porcję aby uzyskać duży efekt smacznych grzybów w gotowym jedzonku
1 komentarz:
Uwielbiam kaszy wszelkiej postaci:)
Prześlij komentarz