Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka,
3 łyżki mąka pszenna,
10 dag kasztany suszone sproszkowane Royal Brand,
1 sztuka cebula,
1 ząbek czosnek,
1 łyżka bułka tarta,
6 łyżek masło klarowane,
1 łyżeczka papryka suszona węgierska Royal Brand,
80 ml woda,
- do smaku sól morska,
3 szklanki wywar rosołowy
na maśle (2 łyżki) zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek - dodać pokruszoną węgierską paprykę suszoną Royal Brand i podsmażać ze 2 minuty
kasztany sproszkowane Royal Brand i tartą bułkę zalać wodą i zamieszać - odstawić na 5 minut
namoczone kasztany włożyć do cebuli i wszystko na patelni połączyć
na płat piersi nałożyć porcję farszu i ciasno zawinąć - spiąć wykałaczką
obsypane mąką roladki zrumienić na maśle (4 łyżki)- gdy są zrumienione z każdej strony wlać wywar rosołowy lub wodę z kostką rosołową i dusić ze 25 minut na mniejszym ogniu
farsz kasztanowy ma oryginalny smak kasztanów i dzięki temu nadzieniu roladki są aromatyczne i soczyste........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz