Składniki:
1 sztuka średni kalafior,1 pęczek włoszczyzna,1 sztuka większa szyja indyka,2 sztuki skrzydełka kurczaka,1łyżka jarzynka,-do smaku maggi,3/4 łyżeczki pieprz cayenne,1 łyżeczka słodka papryka czerwona,1 łyżka pietruszka zielona suszona, 3/4 szklanki kasza kukurydziana gruba
zagotować podroby i zebrać "szumy" cedzakiem - potem ugotować do miękkości - wystudzić i obrać mięsko do zupy
wsypać kaszę kukurydzianą grubą i gotować ok na małym ogniu kilka razy mieszając
po 10 minutach gotowania kaszy dodać włoszczyznę startą na grubych oczkach tarki, por pokroić
dodać kalafior w różyczkach i zagotować
pod koniec dodać przyprawy i pietruszkę suszoną lub świeżą
najlepsza zupka jest ugotowana wieczorem i na następny dzień jedzona........SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz