Składniki:
1 kg kości schabowe,
3 sztuki ziele angielskie,
2 sztuki liście laurowe,
2 łyżki jarzynka,
5 litrów woda,
1 pęczek włoszczyzna,
3/4 kg fasolka żółta zamrożona,
6 sztuk pomidory zmiksowane,
5 sztuk ziemniaki,
1 łyżka sos sojowy,
2 łyżeczki papryka ostra,
1 pęczek natka pietruszki
kości schabowe zagotować i zebrać "szumy: cedzakiem - dodać jarzynkę, ziele i liście i gotować do miękkości mięsa na kościach - gotowe wyjąć z garnka i włożyć ziemniaki pokrojone w kostkę i na średnio zmiksowaną włoszczyznę - gotować z 15 minut
moją fasolkę zamrożoną latem opłukałam i włożyłam do zupy
pomidory ze skórką zmiksowane wlać do zupy i gotować wszystko z 10-15 minut - do smaku dodać sos sojowy, paprykę ostrą, posiekaną natkę pietruszki i włożyć obrane mięso z kości
pyszna, lekka i rozgrzewająca zupa......POLECAM......
SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz