Składniki:
50 dag kapusta biała,
2 sztuki cebula czosnek,
2 łyżki olej,
1/2 łyżeczki sól,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
- w opisie warzywa ze słoika,
50 dag wątróbka drobiowa,
4 łyżki mąka pszenna,
1/4 kostki masło do smażenia,
1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony
na oleju zeszklić posiekaną cebulę 2 ząbki czosnku - (ćwiartkę główki) kapustę białą dość drobno pokroić - sparzyć wrzątkiem na sicie
włożyć do cebuli i dusić z 20 minut
moje weki warzywne - TUTAJ - można użyć do kapusty np. warzywa mrożone lub inne
słoik po dżemie - warzywa dodać do kapusty, do smaku dać soli, pieprzu
na osobnej patelni na maśle usmażyć obsypaną mąką wątróbkę drobiową na rumiano - posypać pieprzem mielonym
składniki dobrze wymieszać i dusić jeszcze z 5 minut
wątróbkę ułożyć na kapuścianym paprykarzu - podać z ziemniakami, pieczywem, grzankami......
SMACZNEGO!!!
1 komentarz:
Akurat taka głodna jestem...:/ A tu takie pyszności:)
Prześlij komentarz