Składniki:
3/4 kg biodrówka,
4 litry woda,
2 sztuki ziele angielskie,
1 sztuka liść laurowy,
2 łyżki vegeta,
1 łyżeczka papryka słodka mielona,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
1 główka kapusta młoda,
6 sztuk ziemniaki młode,
1/2 pęczka włoszczyzna,
1 pęczek koperek,
- do smaku maggi
biodrówkę gotować do miękkości z zielem, liściem laurowym, vegetą
biodrówkę wyjąć i obrać mięso - włożyć do zupy
teraz dodać pokrojone ziemniaki, rozdrobnioną włoszczyznę i gotować z 15 minut
teraz włożyć pokrojoną kapustę, i paprykę, pieprz - gotować z 20 minut
doprawić do smaku maggi i koperkiem
smaczna zupa z młodej kapusty........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz