Składniki:
2 sztuki jajka,
1/2 szklanki olej,
3/4 szklanki mleko,
1/2 szklanki cukier,
1,5 szklanki mąka tortowa,
1 łyżeczka proszek do pieczenia,
1 łyżeczka soda oczyszczona,
4 łyżki kakao
Nadzienie:
3/4 szklanki wiórki kokosowe,
3/4 szklanki mleko,
2 łyżeczki mąka ziemniaczana,
2 łyżki cukier,
- do posypania puder cukier
wiórki zalać mlekiem i dodać cukier - zagotować
mąkę ziemniaczaną rozmieszać w ciut wody i zagęścić nadzienie kokosowe
odstawić do wystudzenia
jajka, mleko, olej, cukier wymieszać dobrze łyżką
wsypać przesianą mąkę z proszkiem, sodą, kakao i wymieszać
foremki silikonowe 4x7cm
nakładać po pełnej łyżce ciasta - po łyżeczce nadzienia - po łyżce ciasta
piec z 25-30 minut w 200C
ostudzone babeczki posypać pudrem cukrem......SMACZNEGO!!!
2 komentarze:
Muszę koniecznie spróbowac tych babeczek,wyglądają świetnie.
bardzo apetycznie wyglądają:)
Prześlij komentarz