1 sztuka makrela wędzona, 6 plastrów pomidory suszone na słońcu Royal Brand, 1 mała cebula, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 6 łyżek majonez, 8 pasków ogórek zielony świeży
makrelę obrać z ości dokładnie - dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pieprz grubomielony
pomidory suszone drobno posiekać pokroić

obieraczką do warzyw ściąć cienkie paski ogórka i na początku paska nakładać łyżkę makreli - zawijać roladki
resztę makreli zostawić do smarowania pieczywa....
pomidory suszone na słońcu Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu - właściwości: tradycyjny sposób suszenia na słońcu nadaje pomidorom bardzo mocny i skoncentrowany smak i zapach - skład: można je używać jako przyprawę nawet w niewielkich ilościach, suszone pomidory na słońcu, sól, kwasek cytrynowy - zastosowanie: znakomity dodatek do wszystkich rodzajów mięs, gulaszy, zup, farszów, makaronu, pizzy, grillowanych i pieczonych warzyw, sosów w tym vinegrette a także do potraw, które lubisz, tak jak ja dodałam do makreli - opakowanie: 100gram.......
2 komentarze:
Ale smakowitości ;)
uwielbiam pasty z makreli :)na wszelakie sposoby mniam
Prześlij komentarz