Składniki:
70 dag kapusta kiszona,
1 garść suszone prawdziwki włoskie "porcini" Royal Brand
1 sztuka cebula,
3/4 łyżeczki pieprz mielony,
- do smaku maggi,
2 łyżeczki cukier,
4 łyki olej,
1 łyżka mąka pszenna
zalać 1 litrem wody kapustę, dodać pokruszone grzyby (moczyć nie trzeba) i gotować do miękkości z cukrem
woda odparuje - wystarczy ciut wody w kapuście
na patelni na oleju zeszkli na złoto cebulę pokrojoną w kostkę
do kapusty dodać cebulę z patelni i podsmażać z 5 minut mieszając
na koniec posypać mąką i szybko wymieszać do zagęstnienia
postna kapusta z dodatkiem smacznych prawdziwków suszonych nabrała pięknego koloru i pysznego aromatu prawdziwków "porcini" ..........SMACZNEGO!!!
prawdziwki włoskie Porcini Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu - skład: suszone prawdziwki - zastosowanie: poszukiwane grzyby we Włoszech, charakteryzują się białą szlachetną barwą, mają niską zawartość tłuszczu, zawierają przyswajalne węglowodany, dużo białka, witamin i błonnika, przez Włochów są nazywane Porcini czyli Prosiaczek i są najlepsze z lasów kasztanowych, cenione za smak i wszechstronność użycia - zastosowanie: doskonałe do ryżu, makaronu, kasz, mięs, drobiu, można do zupy, do pizzy, do duszenia mięsa dla sosu - przygotowanie: najlepiej szybko opłukać i namoczyć w letniej wodzie na 30 minut, można je pokroić na drobniej i wodę z moczenia dodać do potrawy - opakowanie: 70 gram
1 komentarz:
Apetyczne
Prześlij komentarz