Składniki:
twaróg śmietankowy 2 kostki,
twaróg z wiaderka naturalny 1 kg,
cukier 1 szklanka,
jajka 5 sztuk "M",
budyń śmietankowy 1 opakowanie,
kasza manna 3 łyżki,
wafelki kakaowe 1 opakowanie,
ciastka z czekoladą 10 sztuk,
batoniki nadziewane 3 sztuki,
olejek pomarańczowy 1 długa buteleczka,
cukier puder - do posypania
Składniki temperatura pokojowa= do pojemnika dodać twaróg śmietankowy, twaróg z wiaderka, jajka, cukier i pałką blendera zmiksować na gładką masę.
Do masy wsypać budyń, kaszę manną, wlać olejek pomarańczowy i teraz mikserem połączyć składniki z 1 minutę.
Do masy serowej pokruszyć: wafelki kakaowe, ciastka z czekoladą, batoniki czekoladowe i mikserem wmieszać w masę serową.
Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, do formy wylać masę serową, wygładzić wierzch łyżką.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, do suchego patyczka (jeśli jest mokry to po 60 minutach piec w termoobiegu na 160C z 8 minut, ten sernik tak upiekłam), w formie sernik dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem na następny dzień będzie gotowy do krojenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo smaczny, lekki, puszysty sernik pieczony bez spodu, z dodatkiem mieszanki wafelkowej z czekoladą........SMACZNEGO!!!
Mega sernik bez spodu <3!
OdpowiedzUsuń