22.02.2022

pyszne bitki schabowe duszone w porach...

Składniki:
kolety schabowe bez kości 5 sztuk, mąka pszenna 1/2 szklanki+1 łyżeczka pieprzu+1 łyżeczka soli, olej rzepakowy 1/2 szklanki, pory 6 sztuk średnie, kucharek 1 łyżka, woda 3 szklanki, pieprz mielony 1 łyżeczka, przyprawa wpłynie 1 łyżka


Kotlety schabowe bez kości rozbić dość cienko, obtoczyć w mące wymieszanej z solą i pieprzem, kłaść na gorący olej i zrumienić z każdej strony.

Kotlety zsunąć na 1 bok garnka, wsypać drobno pokrojone pory (pory dobrze opłukać i usunąć mocno zielone łodygi), posypać kucharkiem i podsmażać z 3 minuty, zamieszać.

Następnie wlać wody i pod przykryciem dusić z 15 minut, gotowe zdjąć z ognia, do smaku dodać przyprawę w płynie, pieprz mielony - bitki schabowe to doskonała odmiana na kotlety schabowe, bitki są kruche i duszone z porami smakują doskonale........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!