30.03.2018

szpinakowo-ryżowa zupa kremowa...

Składniki:


woda 3 litry, włoszczyzna 1/2 pęczka, ryż 1 szklanka, kostka rosołowa 1 sztuka, szczaw świeży 4 pęczki, serek topiony 2 kostki, kucharek + pieprz mielony - do smaku, śmietana 12% 200 gram

wodę zagotować z kostką rosołową, wsypać włoszczyznę, ryż i gotować do miękkości ryżu, dodać 2 kostki serka topionego

liście szpinaku dokładnie opłukać pod zimną wodą, dodać je do wywaru, gotować z 10 minut na mniejszym ogniu

do smaku dodać kucharka, pieprz czarny mielony, wlać śmietanę i krótko zagotować, zupę blenderem zmiksować - bardzo smaczna, sycąca na maśle zupa ze szpinakiem, można użyć również zamrożonego szpinaku i ziemniaków zamiast ryżu.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!