19.02.2013

pieczarkowo jajeczna pasta...

Składniki:

10 sztuk jajka, 40 dag pieczarki, 1 sztuka cebula, 2 łyżki olej, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 2 łyżki koperek siekany, 6 łyżek majonez

jajka ugotować na twardo, opłukać w zimnej wodzie i obrać ze skorupki

pieczarki usmażyć na oleju z cebulą - NIE SOLIMY - pieczarki nie puszczą wody i będą smaczniejsze

ostudzone włożyć do blendera z z jajkami i zmiksować

dodać do smaku pieprz, koperek, majonez - solić na kanapce - dobrze wymieszać używam domowy majonez z przepisu mojego - TUTAJ

smaczna pasta do pieczywa........SMACZNEGO!!!
AKCJA: Pasty i smarowidła

1 komentarz:

  1. Zaczynam eksperymentować z pastami, ale na tą się skuszę z wielką ochotą !

    Zapraszam na konkurs http://book-and-cooking.blogspot.com/2013/02/konkurs-wiosenny-na-b-zrob-danie-i.html Do wygrania atrakcyjne nagrody ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!