28.01.2025

gulasz warzywny w multicooker...

Składniki:

cebula 3 sztuki średnie, olej rzepakowy 10 łyżek, marchew 12 sztuk średnie, czosnek 1 główka, kapusta biała 1/2 małej główki, papryka 1 sztuka, fasolka szparagowa mrożona 1 opakowanie, pieprz ziołowy 2 łyżeczki, papryka ostra suszona 1 łyżeczka, kostka rosołowa 1 sztuka, sól 1 łyżeczka, woda 2 kubki


Olej wlać do misy multicookera, ustawić na pieczenie 160C, 50 minut, wsypać cebulę i podsmażać na złocisto. 

Wsypać obraną marchew pokrojoną w kostkę, wymieszać, zamknać pokrywę i z 5 minut podsmażać. 

Dodać pokrojoną drobno kapustę, posiekane ząbki czosnku, wymieszać, zamknąć i z 3 minuty podsmażać. 

 Dodać pokrojoną paprykę, fasolkę szparagową, kostkę rosołowa i pozostale przyprawy, wlać wodę, zamknąć i gotować do końca programu - idealny warzywny gulasz do ryżu, kasz, makaronu, ziemniaków........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!