26.01.2024

smaczna wątróbka z kurczaka z multicooker...

Składniki:
wątróbka z kurczaka 1 kg, mąka pszenna 1,5 szklanki, masło klarowane 4 łyżki, cebula 2 sztuki większe, pieprz grubo mielony 2 łyżeczki, przyprawa w płynie 1 łyżka, majeranek 2 łyżki, sól do smaku


Świeżą wątróbkę z kurczaka oczyścić z błonek tłuszczyków, opłukać szybko pod zimną wodą i osuszyć na durszlaku z wody.

Do miski urządzenia dać masło klarowane, ustawić na program pieczenie, 160C, 30 minut, wątróbkę obsypać mąką i i dać do urządzenia, zamknąć (w trakcie programu można otwierać pokrywę) na 6 minut.

Otworzyć, drewnianą łyżką wątróbki obrócić, ma 6 minut zamknąć.

Teraz otworzyć i wsypać pokrojoną na kawałki cebule, zamknąć na 6 minut.

Teraz otworzyć, delikatnie zamieszać i zamknąć na 6 minut, następnie otworzyć, dodać majeranek, pieprz grubo mielony, przyprawę w płynie, wymieszać, zamknąć do końca programu, wątróbkę posolić przed podaniem - dzięki urządzeniu mam teraz chęci większe na smażoną wątróbkę, którą bardzo lubimy, koniec z pryskaniem, strzelaniem na patelni, tutaj wątróbka jest doskonale usmażona, miękka, soczysta..........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!