17.10.2023

pyszne filety z karmazyna z patelni...

Składniki:
świeże filety bez skóry z karmazyna 2 sztuki większe, sok z cytryny, pieprz mielony po 4 szczypty na kawałek fileta, sól po 4 szczypty na kawałek fileta, mąka pszenna 1/2 szklanki, olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba


Świeże filety bez skóry z karmazyna przekroić na połowę, opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym.

Filety na talerzu skropić sokiem z cytryny, posypać mielonym pieprzem.

Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, filety posolić, obtoczyć każdy w mące.

Smażyć na średnim ogniu na rumiano z każdej strony, podawać z ziemniakami, surówką z kiszonej kapusty lub na zimno do pieczywa z masłem - filety bez skóry z karmazyna są smaczną alternatywą dla dorsza, mają nie wiele ości, mięso jest soczyste, delikatne...........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!