14.06.2023

kiełbaski z airfryer jak z grilla...

Składniki:
kiełbasa śląska 4 sztuki większe, papryka ostra 1 łyżeczka, papryka słodka 3 łyżki, czosnek granulowany 1 łyżeczka, cebula 5 sztuk średnie, sól 1 łyżeczka, olej rzepakowy do posmarowania lub spryskiwania - ile potrzeba, musztarda i keczup - ile potrzeba


Kiełbaski ponacinać na skos z obu stron, natrzeć mocno papryką w proszku słodką i ostrą i czosnkiem suszonym, schować do lodówki na 1 godzinę.

Foremki silikonowe spryskać olejem lub posmarować pędzelkiem, włożyć kiełbaski po 2 do foremki, dodać pokrojone w piórka cebule i posolić, wymieszać dodać do kiełbasek i spryskać wszystko olejem lub posmarować.

Piec w airfryer na 185C około 15 minut, następnie obrócić kiełbaski i piec z 10 minut.

Podawać z musztardą, keczupem do pieczywa, smakują również wystudzone - kiełbaski jak z grilla z urządzenia airfryer są do przygotowania o każdej porze roku, szybko i chrupiąco. Wkładam do foremek silikonowych i do kosza urządzenia, wnętrze i kosz jest czyste dzięki takiemu sposobowi.........SMACZNEGO!!!

1 komentarz:

  1. Dobra propozycja jednak wolę kiełbasę z normalnego grilla szczególnie tą z serem od Zakładu mięsnego ZMKarol z Podlasia.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!