16.10.2022

deser jogurtowy z biszkoptami, galaretką...

Składniki:
jogurt gęsty truskawkowy 4 opakowania-380 gram 1 opakowanie, śmietana 30% 330 gram, sok z buraka 2 łyżki, żelatyna deserowa 35 gram, biszkopty 1 opakowanie 300 gram, galaretka pomarańczowa 2 opakowania + 900 ml gorącej wody


Do pojemnika dodać gęste jogurty truskawkowe, śmietanę gęstą, dla koloru dodać sok z buraka, wszystko mikserem połączyć, dodać żelatynę letnią rozpuszczoną w gorącej wodzie i wymieszać.

Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty i wylać masę jogurtową, schować do lodówki do stężenia.

Galaretki wymieszać w 900 ml gorącej wody, wystudzić, gdy zacznie tężeć wylać na jogurty, schować do lodówki na kilka godzin.

Deser wyjąć z tortownicy, usunąć papier, kropić ostrym nożem maczanym w ciepłej wodzie - bardzo szybki, łatwy, tani, smaczny i wyjątkowy deser z jogurtów owocowych na biszkoptach i podwójną galaretką.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!