10.04.2022

pyszne jajka nadziewane pieczarkami...

Składniki:
pieczarki 50 dag, olej rzepakowy 12 łyżek, cebula 1 sztuka duża, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 2 łyżeczki, sól czosnkowa 2 łyżeczki, bułka tarta 1/2 szklanki, jajka 12 sztuk "L", natka pietruszki 1 pęczek


Cebulę pokroić w kostkę, na oleju zeszklić, wsypać obrane i pokrojone pieczarki, dodać paprykę, pieprz mielony, sól czosnkową i smażyć do miękkości pieczarek z 10 minut na średnim ogniu.

Pieczarki zmiksować pałką blendera, wymieszać z tartą bułką.

Jajka ugotować w osolonej wodzie (lepiej obiera się ze skorupek) zalać zimną wodą i wylać, wystudzić, obrać ze skorupek.

Jajka przekroić na połowę wzdłuż, wyjąć delikatnie łyżeczką żółtka do miski, widelcem pognieść z pieczarkami.

Łyżeczką napełniać puste miejsce po żółtkach do pełna, jajka układać na talerzu i posypać natką pietruszki - pyszne, lekkie, aromatyczne jajka gotowane i nadziewane pieczarkami są doskonałą przystawką, zakąską na każdą okazję...........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!