6.12.2021

szybki sernik na zimno na spodzie ciasta z dżemem...

Składniki:
galaretka poziomkowa 2 opakowania + gorąca woda 900 ml

jogurt naturalny gęsty 3 opakowania po 380 gram każde, jogurt truskawkowy 380 gram, cukier puder 1 szklanka, żelatyna 7 łyżeczek + woda gorąca 3/4 szklanki, ciasto z dżemem 1 opakowanie 400 gram


Do pojemnika dodać jogurt naturalny gęsty i jogurt truskawkowy, cukier puder, mikserem połączyć składniki, wlać letnią, rozpuszczoną żelatynę i szybko zmiksować masę sernikową.

 

Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dno formy wyłożyć kawałki ciasta z dżemem, na ciasto wylać masę sernikową.

 

Wygładzić łyżką wierzch sernika, schować do lodówki do zastygnięcia.

 

Galaretki wymieszać w gorącej wodzie i wystudzić, lekko stężałą galaretkę wylać na sernik, schować do lodówki na kilka godzin.

 

Najlepiej kroić nożem maczanym w gorącej wodzie - bardzo szybki, łatwy smaczny sernik na zimno z jogurtów, na spodzie babki z dżemem i galaretką, idealny nie tylko latem deser.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!