Składniki:
składniki temperatura pokojowa = jajka 6 sztuk "L",
cukier 3/4 szklanki,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
twaróg z wiaderka naturalny 1 kg ,
budyń waniliowy 1 opakowanie,
kasza manna 4 łyżki,
kulki wafelkowe w czekoladzie 200 gram,
herbatniki 150 gram,
cukier puder - ile potrzeba
Cukier, żółtka, cukier wanilinowy utrzeć mikserem do białości na "kogel mogel" z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Dodać twaróg z wiaderka, budyń waniliowy, kaszę manną i mikserem "krótko" połączyć składniki.
Pianę ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do masy serowej, wsypać kulki wafelkowe w czekoladzie i dużą łyżką wmieszać pianę z kulkami w masę serową, bez miksera.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy ułożyć herbatniki, wylać masę serową, wygładzić wierzch.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut do suchego patyczka, sernik w formie wystudzić dobrze i przed podaniem posypać pudrem cukrem. - Sernik z twarogu z wiaderka, pieczony na herbatnikach z wafelkowymi kulkami w czekoladzie jest bardzo smaczny, zwarty, wilgotny.......SMACZNEGO!!!
Taki serniczek musi być pyszny 😍
OdpowiedzUsuńOj, tak, był smaczny 🤗pozdrawiam.
Usuń