Składniki:
żelatyna deserowa na 1 litr 1 opakowanie,
woda gorąca 3/4 szklanki,
twaróg waniliowy 1 kg wiaderko,
galaretki owocowe 13 sztuk,
biszkopty okrągłe 200 gram,
maliny 250 gram opakowanie,
galaretka cytrynowa 2 opakowania,
woda gorąca 900 ml
Maliny opłukać na sitku i zostawić na sitku.
Twaróg waniliowy z wiaderka dodać do miski (cukru nie potrzeba), dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie gorącej i wystudzoną, mikserem wymieszać na najwyższych obrotach.
Galaretki owocowe nożyczkami pociąć w kawałeczki do masy serowej.
Mikserem połączyć składniki, tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć podwójnie biszkopty, wyłożyć masę serową, wygładzić, na wierzchu ułożyć maliny, delikatnie je trochę wcisnąć w sernik i do lodówki schować.
Galaretki cytrynowe wymieszać w gorącej wodzie 900 ml, wystudzić i prawie tężejącą wylać na sernik, do lodówki najlepiej na całą noc, kroić nożem maczanym w ciepłej wodzie - bardzo smaczny, nie za słodki sernik na zimno na biszkoptach, z galaretkami owocowymi i malinami w galaretce, idealny deser na upalne dni i nie tylko.........SMACZNEGO!!!
Uwielbiam takie serniczki 😋🥰
OdpowiedzUsuń