9.06.2021

smaczne, łatwe, szybkie ciasto z rabarbrem...

Składniki:

jajka 8 sztuk "M", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, palma miękka 200 gram, mąka tortowa 3 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

kakao 2 łyżki, cukier puder 1 szklanka, gorąca woda 3-4 łyżki

Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką palmę utrzeć mikserem do spienienia (masa ma być grudkowata) z 3 minuty na najwyższych obrotach.

Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i mikserem utrzeć dość gęstą, gładką masę z 1 minutę na najwyższych obrotach.

Dwie formy silikonowe keksówki 20 cm lub 1 duża tortownica 24 cm, ciasto rozłożyć w formach, na wierzchu posypać kawałkami obranego rabarbaru.

Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 45 minut, do suchego patyczka.

Kakao, cukier puder wymieszać z gorącą wodą i polać ciasto, zostawić do zastygnięcia polewy - bardzo smaczne, łatwe, szybkie ciasto ucierane z rabarbarem, ciasto zawsze się udaje i jest idealną bazą do wielu owoców.......SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!