10.06.2021

pyszny pieczony sernik na herbatnikach z rabarbarem...

Składniki:
jajka 8 sztuk "M", masło miękkie 100 gram, cukier 1 szklanka, olejek pomarańczowy 1 łyżeczka, twaróg śmietankowy 80 dag, kasza manna 4 łyżki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, herbatniki 150 gram, rabarbar 4 łodygi, cukier puder - ile potrzeba

Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, olejek pomarańczowy, miękkie masło utrzeć mikserem do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.

Dodać twaróg śmietankowy, budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki z 2 minuty na średnich obrotach.

Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy wsypać połamane herbatniki, wyłożyć masę serową, na wierzch rozsypać obrany, pokrojony w kawałeczki rabarbar, delikatnie wcisnąć w masę serową.

Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 55 minut, do suchego patyczka, sernik w formie dobrze wystudzić, przed podaniem można posypać cukrem pudrem - sernik pieczony z twarogu śmietankowego, tego twarogu nie mielę, od razu dodaję do ucierania,herbatniki na spodzie, rabarbar na wierzchu sernika........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!