27.06.2021

jajka nadziewane pieczarkami...

Składniki:
jajka 15 sztuk "M", sól czosnkowa 1,5 łyżeczki, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżeczka

pieczarki 5 sztuk średnie, cebula 1 sztuka średnia, olej rzepakowy 4 łyżki, natka pietruszki 1/2 pęczka, pieprz mielony - ile potrzeba

Jajka ugotować na twardo w wodzie z solą (łatwiej się obierają ze skorupki), wystudzone w zimnej wodzie obrać jajka.

Każde jajko przekroić wzdłuż na pół i ostrożnie usunąć żółtko do miski i wsypać sól czosnkową, pieprz czarny mielony i paprykę słodką, puste połówki jajek odłożyć na talerz.

Pieczarki drobno posiekać, na oleju usmażyć na złocisto posiekaną cebulę, dodać pieczarki i smażyć na większym ogniu mieszając do odparowania soku, solić po usmażeniu.

Pieczarki dodać do żółtek i dużą łyżką połączyć składniki, nadziewać jajka pieczarkami, posypać pieprzem mielonym i natką pietruszki - jajka nadziewane farszem jaki się lubi, u mnie tym razem tylko smażone pieczarki z cebulą i jest smakowy rarytas........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!