14.01.2021

sernik z wiaderka z brzoskwiniami na biszkoptach pieczony...

Składniki:


jajka 6 sztuk "L", masło 100 gram miękkie, cukier 3/4 szklanki, twaróg waniliowy 1 kg wiaderko, kasza manna 1/2 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, brzoskwinie w syropie 1 puszka mała, biszkopty 200 gram

polewa: czekolada mleczna 100 gram, śmietana 100 gram, kakao 1 łyżka, posypka kolorowa - ile potrzeba

 

Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, masło ubić mikserem do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.

Dodać twaróg waniliowy z wiaderka, wsypać budyń, kaszkę manną, odsączone z soku brzoskwinie (są miękkie i mikser je rozdrobni na kawałeczki), mikserem połączyć składniki.

Dwie tortownice 18 cm (lub jedna 26 cm) z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty, wylać masę serową, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, serniki piec około 50 minut, do suchego patyczka, w formach serniki wystudzić.

Czekoladę połamać do garnuszka, dodać śmietanę, kakao i na małym ogniu mieszać do rozpuszczenia czekolady, polać polewą serniki i posypać kolorową posypką, schować do chłodnego miejsca - sernik jest bardzo puszysty, aksamitny, aromatyczny, z brzoskwiniami z puszki smakuje wyśmienicie na każdą okazję..........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!