7.01.2021

babeczki z masą makową...

Składniki:


mąka tortowa 2, 5 szklanki, cukier 1/2 szklanki, aromat migdałowy 2 krople, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko 1 szklanka, jajka 3 sztuki "L", masa makowa z puszki 12 łyżek 

lukier: puder cukier 3/4 szklanki, mleko 1,5 łyżki, posypka kolorowa - ile potrzeba



Składniki temperatura pokojowa = do naczynia dodać wszystko od razu: mąką tortowa, proszek do pieczenia, cukier, jajka, aromat migdałowy, olej rzepakowy, mleko i mikserem wszystko utrzeć na gładką, dość gęstą masę z 2 minuty.

Do foremek na babeczki włożyć papilotki, łyżką napełniać do połowy ciastem, nałożyć łyżką porcję masy makowej, i resztą ciasta nakryć mak.

Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, babeczki piec z 25 - 30 minut na złocisto.

Upieczone babeczki polukrować i posypać posypką, wystudzić - bardzo smaczne, aromatyczne, szybkie, łatwe do upieczenia babeczki, smakują wyśmienicie z masą makową.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!