8.06.2020

udka kurczaka z piekarnika...

Składniki:

udka kurczaka 3 sztuki duże, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, papryka słodka 1 łyżka, papryka ostra 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, przyprawa w płynie 1 łyżeczka


Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym udka mocno natrzeć przyprawą do kurczaka, papryką wymieszaną w oleju rzepakowym i przyprawą w płynie.

Udka schować do lodówki najlepiej na całą noc.

Naczynie w którym pieczone będą udka nakryć folią, wstawić do piekarnika nagrzanego na 220C, grzanie góra/dól, piec udka 45 minut, następnie folię zdjąć i piec w termoobiegu na 160C około 10-15 minut.

Można podać z ziemniakami na ciepło lub na zimno do pieczywa. - pyszne, aromatyczne, kruche i soczyste udka kurczaka, idealne na ciepły obiad i na kolację do pieczywa.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!