Składniki:
surowa biała kiełbasa 5 sztuk,
olej rzepakowy 8 łyżek,
cebula 3 sztuki,
cukier 1/2 łyżeczki,
papryka słodka 1 łyżka,
kapusta młoda 2 główki średnie,
VEGETA NATUR mieszanka warzywna do potraw "zobacz TUTAJ"
1 łyżka,
koperek 1 pęczek,
mąka pszenna 1 łyżka,
ziemniaki młode 1 kg
Cebule pokroić w piórka, surową białą kiełbasę dobrej jakości na oleju zrumienić z każdej strony, wsypać cebulę, paprykę słodką, cukier i podsmażać do miękkości cebuli, wyjąć na talerz kiełbasy i cebulę.
Do tłuszczu po cebuli dodać pokrojoną dość drobną młodą kapustę, wymieszać, wsypać VEGETA NATUR mieszanka warzywna do potraw - duży wybór przypraw
"zobacz TUTAJ", dodać samą kiełbasę z cebulą i pod przykryciem dusić kapustę z 20 minut.
Młode ziemniaki ugotować w bez obierania, po ugotowaniu usunąć skórkę.
Na koniec wyjąć kiełbasę z kapusty na talerz, wsypać posiekany koperek, mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty, podawać z białą kiełbasą do ziemniaków lub pieczywa - biała kiełbasa dobrej jakości jest zawsze smacznym daniem w wielu odsłonach, z młoda kapusta jest bardzo smaczna..........SMACZNEGO!!!
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
To będzie dobre na jutro. fajnie,że poczęstowałaś tym przepisem.
OdpowiedzUsuńŻyczę smacznego, pozdrawiam.
UsuńGotowe i bardzo dobre to danie od Ciebie Danuto. Nie wiem czy będzie widać zdjęcie. Jest też na moim blogu , oczywiście odsyłam po przepis tu do Ciebie.
OdpowiedzUsuńhttps://1.bp.blogspot.com/-DKNOEHTRnig/XrrOBT0eMWI/AAAAAAAAjOo/mCn9afvD_7k1toDCnlRL13VOlFq73qjXwCPcBGAsYHg/s1600/IMG_20200512_151056498.jpg
Możesz skopiować, jeśli zechcesz, zdjęcie z mojej kuchni i sama je tu dodać .
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało, w Twoim wykonaniu i kliknij: ZOBACZ TUTAJ
UsuńNo właśnie tak 😄😘
Usuń