6.05.2020

polędwiczki drobiowe w sosie własnym...

Składniki:

polędwiczki drobiowe 1 opakowanie,  VEGETA NATUR z curry "zobacz TUTAJ" 1 łyżeczka, VEGETA NATUR mieszanka warzywna do potraw "zobacz TUTAJ" 1 łyżka, tymianek 1 łyżeczka, ząbki czosnku 3 sztuki, olej rzepakowy 8 łyżek

ziemniaki ugotowane 1 kg, koperek 1/2 pęczka

ogórki zielone 4 sztuki średnie, VEGETA NATUR do sałatek i dipów "zobacz TUTAJ" 1 opakowanie, jogurt naturalny 380 gram


Opłukane, osuszone ręcznikiem papierowym, polędwiczki włożyć do marynaty: VEGETA NATUR: z curry, mieszanka warzywna do potraw  - duży wybór przypraw "zobacz TUTAJ", tymianek, ząbki czosnku pokrojone, olej rzepakowy, dobrze natrzeć i schować do lodówki na kilka godzin.

W rondlu na gorącym oleju podsmażyć polędwiczki z każdej strony ale nie za mocno, wlać wodę, pod przykryciem dusić z 25 minut na średnim ogniu.

Mąkę wymieszać z wodą i wlać do sosu, mieszać do zagęszczenia sosu, dodać pieprz mielony.

Ugotowane ziemniaki utłuc z koperkiem.

Obrane ogórki zetrzeć na tarce do ogórków, wymieszać z VEGETA NATUR do sałatek i dipów, jogurtem - polędwiczki drobiowe w sosie własnym są bardzo smaczne na dobry, sycący, aromatyczny obiad, przyprawy dajemy jakie się lubi.........SMACZNEGO!!!

#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!