4.05.2020

smaczna szpinakowo-jajeczna pasta nie tylko do pieczywa...

Składniki:

jajka "M" 12 sztuk, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, masło 2 łyżki, szpinak odmrożony 1 opakowanie przyprawa do sałatek i dipów VEGETA NATUR "zobacz TUTAJ" 1 łyżka, pieprz mielony 1 łyżeczka, majonez 4 łyżki


Jajka ugotować na twardo wystudzone jajka obrać ze skorupek (można dwa jajka zostawić do dekoracji), pokroić na cząstki, wsypać do pojemnika rozdrabniacza.

Na maśle zeszklić pokrojoną cebulę, ząbki czosnku, dodać odmrożony na sitku szpinak, podsmażać mieszając do odparowania wody, dobrze wystudzić.

Szpinak dodać do jajek w rozdrabniaczu, wsypać przyprawę do sałatek i dipów VEGETA NATUR, nadaje paście dobry smak - duży wybór tej marki "zobacz TUTAJ", majonez, pieprz mielony i wszystko dokładnie zmiksować.

Wyłożyć do talerza i schować do lodówki - dla smakoszy i amatorów szpinaku idealna pasta do pieczywa, można również użyć do nadziewania naleśników........SMACZNEGO!!!

#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!