16.05.2020

makaron z musem truskawkowym...

Składniki:

makaron świderki 1 opakowanie, olej rzepakowy 1 łyżka, sól 1 łyżka, woda 4 litry truskawki świeże 1 kg, cukier puder 6 łyżek, cukier wanilinowy 1 opakowanie, jogurt naturalny 760 gram 2 opakowania


Makaron świderki lub inny jaki się lubi ugotować w osolonej wodzie z olejem, po ugotowaniu odcedzić na durszlak i przelać zimną wodą, odcedzić dobrze z wody.

Truskawki obrać, szybko opłukać zimną wodą, wsypać do miski.

Dodać cukier wanilinowy, cukier puder, wlać jogurt i pałką blendera wszystko zmiksować ma mus.

Podawać makaron polany truskawkami - najlepszy makaron z truskawkami z jogurtem, idealne danie na podwieczorek , na kolację, bardzo lubimy zwłaszcza przy świeżych truskawkach..........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!