15.01.2020

soczyste kotlety mielone z łopatki wieprzowej...

Składniki:

łopatka mielona wieprzowa bez kości 80 dag, cebula smażona 1 sztuka, smalec 1 łyżeczka, tarta bułka 1,5 szklanki, jajka 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżeczka, zimna woda 1 szklanka, smalec 1/2 kostki


Łopatkę wieprzową pokroić na kawałki i zmielić w maszynce do mięsa.

Do mielonego mięsa dodać tartą bułkę, usmażoną cebulę, paprykę, pieprz mielony, kucharka, wody wlać w trakcie wyrabiania aby masa była kleista, nie sucha.

Na patelni stopić smalec i na gorącym smalcu smażyć kotlety mielone na rumiano z każdej strony.

Kotlety podać na obiad lub z na zimno z pieczywem - bardzo smaczne, soczyste, kruche kotlety mielone mielonej łopatki, idealnie smakują na obiad ale również na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!