Składniki:
ciasto francuskie nie mrożone 2 rolki,
jabłka mniejsze 6 sztuk,
miód lipowy 12 łyżeczek,
orzechy włoskie 100 gram,
wiórki kokosowe 12 łyżeczek,
cynamon mielony - ile potrzeba,
puder cukier - ile potrzeba
Umyte jabłka wydrążyć z gniazdek z pestkami, obrać ze skórki.
Formy do babeczek posmarować olejem, ciasta rozwinąć z rolki i każde podzielić na 6 kwadratów, każdy włożyć do foremki i włożyć do ciasta połówki jabłek.
Do jabłek dodać po łyżeczce miodu, kokosu, dodać orzechy trochę pokruszone i cynamon.
Wystające ciasto założyć do góry, lekko docisnąć, posmarować wodą po wierzchu.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dól, babeczki piec około 40 minut, dobrze je wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo proste, łatwe, szybkie i bardzo smaczne babeczki z ciasta francuskiego z połówkami jabłek, z miodem i orzechami........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!