29.01.2020

jabłkowe babeczki z ciasta francuskiego...

Składniki:

ciasto francuskie nie mrożone 2 rolki, jabłka mniejsze 6 sztuk, miód lipowy 12 łyżeczek, orzechy włoskie 100 gram, wiórki kokosowe 12 łyżeczek, cynamon mielony - ile potrzeba, puder cukier - ile potrzeba


Umyte jabłka wydrążyć z gniazdek z pestkami, obrać ze skórki.

Formy do babeczek posmarować olejem, ciasta rozwinąć z rolki i każde podzielić na 6 kwadratów, każdy włożyć do foremki i włożyć do ciasta połówki jabłek.

Do jabłek dodać po łyżeczce miodu, kokosu, dodać orzechy trochę pokruszone i cynamon.

Wystające ciasto założyć do góry, lekko docisnąć, posmarować wodą po wierzchu.

Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dól, babeczki piec około 40 minut, dobrze je wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo proste, łatwe, szybkie i bardzo smaczne babeczki z ciasta francuskiego z połówkami jabłek, z miodem i orzechami........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!