11.10.2019

bób z cebulką ze skwarkami i złotym lazurem...

Składniki:

bób 1 kg, smalec ze skwarkami 3 łyżki, cebula 1 sztuka, cukier 1/2 łyżeczki, sól 1 łyżeczka, koperek 1 pęczek, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, ser złocisty lazur 20 dag


Bób opłukać, zalać zimną wodą i gotować bez soli (szybciej będzie miękki) do miękkości.

Na smalcu ze skwarkami podsmażyć na złocisto pokrojoną w kostkę cebulę z cukrem, solą , zawsze do smażenia cebuli dodaję trochę cukru, cebula jest bardziej smaczna, krucha.

Ugotowany bób odlać z wody i do gorącego wsypać cebulkę z patelni i pokrojony w kostkę ser lazur, posiekany koperek, pieprz mielony - ugotowany bób i okraszony cebulką ze skwarkami i serem złocisty lazur jest przepyszny, taki bób lubimy na kolację...........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!