Składniki:
kapusta biała 1 mała główka,
cukinia 1 większa,
włoszczyzna 1 pęczek,
ziemniaki 5 sztuk,
ziele angielskie 3 sztuki,
liść laurowy 1 sztuka,
kostka rosołowa 2 sztuki,
woda 4 litry,
biała kiełbasa surowa 2 sztuki,
pieprz ziołowy 1 łyżeczka,
papryka ostra 1 łyżeczka,
groszek konserwowy 1 puszka,
natka pietruszki 1 pęczek
Białą kapustę, włoszczyznę, kalafior, cukinię, ziemniaki drobno pokroić, zalać wodą, zagotować, wsypać ziele angielskie, liść laurowy, kostkę rosołową i gotować z 15 minut.
Do zupy włożyć białą surową kiełbasę i na mniejszym ogniu gotować z 20 minut, kiełbasę wyjąć i pokroić na plastry.
Do zupy wsypać paprykę ostrą, pieprz ziołowy, wlać groszek konserwowy z zalewą i krótko zagotować, wsypać posiekaną natkę pietruszki - zupa jarzynowa z białą kiełbasą dobrej jakości jest bardzo sycąca, smaczna, aromatyczna, smakuje wybornie na obiad............SMACZNEGO!!!
Tym razem przepis nie dla mnie.
OdpowiedzUsuń