8.12.2018

makaron zapiekany z gulaszem i mozzarellą....

Składniki:


makaron świderki 1 opakowanie, gulasz 3 szklanki, masło 1 łyżeczka, pomidory 4 sztuki duże, mozzarella kulki 2 opakowania, koperek 1 pęczek

makaron świderki ugotować w nie solonej wodzie na "al dente" i wylać na durszlak

naczynie żaroodporne posmarować masłem, gulasz wieprzowy około 3 szklanki, tyle mi zostało z poprzedniego obiadu, gulasz był z łopatki wieprzowej z warzywami, papryką słodką i ostrą i fasolką szparagową zagęszczony mąką ze śmietaną

gulasz w misce wymieszać z makaronem, przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch rozłożyć pokrojone w kostkę pomidory, pokrojone w plastry kulki mozzarelli

piec w nagrzanym piekarniku na 170 C około 20 minut, termoobieg, posypać koperkiem przed podaniem - makaron zapiekany z gulaszem jest bardzo szybkim, smacznym daniem obiadowym, można wykorzystać to co jest w lodówce, mi zostało trochę gulaszu...........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!