makaron świderki ugotować w nie solonej wodzie na "al dente" i wylać na durszlak
naczynie żaroodporne posmarować masłem, gulasz wieprzowy około 3 szklanki, tyle mi zostało z poprzedniego obiadu, gulasz był z łopatki wieprzowej z warzywami, papryką słodką i ostrą i fasolką szparagową zagęszczony mąką ze śmietaną
gulasz w misce wymieszać z makaronem, przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch rozłożyć pokrojone w kostkę pomidory, pokrojone w plastry kulki mozzarelli
piec w nagrzanym piekarniku na 170 C około 20 minut, termoobieg, posypać koperkiem przed podaniem - makaron zapiekany z gulaszem jest bardzo szybkim, smacznym daniem obiadowym, można wykorzystać to co jest w lodówce, mi zostało trochę gulaszu...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!