5.03.2018

ryż z warzywami mrożonymi bukiet jarzyn wiosenny...

Składniki:

ryż basmati 2 woreczki, masło 2 łyżki, cebula 2 sztuki, pieczarki 2 duże, kostka rosołowa 1 sztuka, warzywa mrożone bukiet jarzyn wiosenny Hortex 1 opakowanie, sok pomidorowy 1/2 litra, woda 2 szklanki, przyprawa uniwersalna - do smaku, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka chili - do smaku, surówka - jaką się lubi

na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać do cebuli pokrojone pieczarki i podsmażyć, dodać kostkę rosołową

wsypać opakowanie mrożonych warzyw bukiet wiosenny, podsmażać co jakiś czas zamieszać

wlać sok pomidorowy (użyłam swój domowy), wlać 2 szklanki wody i gotować z 10 minut na większym ogniu aby trochę wody odparowało

pod koniec wsypać do smaku pieprz ziołowy, paprykę ostrą, przyprawę uniwersalną, podawać z ugotowanym ryżem basmati i np z sałatą lodową w jogurcie - ryż basmati smakuje nam bardzo ale w daniach bezmięsnych, zimowa pora najlepiej smakują zestawy mrożonych warzyw..........SMACZNEGO!!!

Kolorowy i wiosenny stół z Hortex

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!