1.01.2018

sernik waniliowy na biszkoptach pieczony...

Składniki:

jajka 4 sztuki "L", cukier 1 szklanka, aromat wanilinowy 1/2 butelki, twaróg śmietankowy tłusty 70 dag, budyń waniliowy 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/4 szklanki, biszkopty - ile potrzeba, czekolada biała 100 gram, posypka - ile potrzeba

twaróg zamrożony (kupiłam za połowę ceny gdyż termin się kończył, na sernik idealnie pasuje) dobrze odmrozić na durszlaku

w misce utrzeć do białości jajka, cukier, aromat wanilinowy, dodać ser śmietankowy (jeśli twaróg jest zbity to trzeba zmielić w maszynce do mięsa), wsypać budyń, wlać 1/4 szklanki oleju i mikserem wszystko dobrze połączyć

forma 20x15 z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty, wylać sernik, piec w nagrzanym piekarniku na 180C około 60 minut, zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia

białą czekoladę stopić w kąpieli wodnej, wylać na sernik i posypać posypką - piekłam sernik waniliowy na biszkoptach z twarogu śmietankowego zamrożonego, twaróg po odmrożeniu nadaje się do serników..........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!