2.01.2018

domowe buraczki z chrzanem i śmietaną...

Składniki:


buraki czerwone podłużne 1 kg, chrzan tarty z cytryną 1/2 słoika 250 gram, cukier 3 łyżki, śmietana gęsta 18% 100 gram

buraczki ugotować w skórce, wystudzone obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub zmiksować w rozdrabniaczu lub pałką blendera zmiksować

chrzan kupiony w słoiczku z dodatkiem cytryny lub swój domowy dodać do buraczków

wsypać cukier, dodać gęstą śmietanę, wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do słoika

schować do lodówki aby smaki się przegryzły, w słoiku może być w lodówce kilka dni - buraczki z chrzanem i śmietaną są smakowitym dodatkiem do wielu potraw mięsnych na zimno czy na ciepło, do jarskich , do wędlin.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!