Składniki:
margaryna 250 gram,
twaróg śmietankowy tłusty 1 kg,
jajka 5 sztuk "L",
cukier 1 szklanka,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
mleko 2 szklanki,
budyń waniliowy 2 opakowania,
herbatniki 200 gram,
kakao 3 łyżki,
czekolada z orzechami 100 gram,
posypka kolorowa - ile potrzeba
twaróg śmietankowy w misce blenderem zmiksować (jeśli mamy twaróg o zwartej masie to trzeba zmielić w maszynce do mięsa, tego twarogu nie trzeba jest miękki) razem z cukrami, jajkami, nie trzeba mielić
margarynę stopić w garnku (najlepiej pasuje garnek teflonowy, nie przypala), dodać twaróg i mieszać do zagotowania
budynie wymieszać z mlekiem i wlać do twarogu, mieszać do zagęszczenia i zagotowania masy
forma keksowa 30x15 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć herbatniki, wyłożyć połowę masy serowej, nakryć herbatnikami
do reszty masy serowej wsypać kakao i wymieszać wszystko, wyłożyć do formy na białą masę, nakryć herbatnikami, schować do lodówki do stężenia, czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z łyżką śmietany i wylać na sernik, posypać kolorową posypką, najlepiej chłodzić całą noc - sernik gotowany jest również pysznym sernikiem do zjedzenia i to bez użycia pieczenia w piekarniku, przygotowanie jest szybkie, trzeba tylko dobrze sernik wystudzić w chłodnym miejscu, doskonale ten sernik pasuje na świa
ąteczny stół..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!