20.12.2017

pstrąg i brzuszki dorsza pieczone...

Składniki:


pstrąg patroszony 1 średni, dorsz 6 sztuk/brzuszki dorsza, przyprawa do ryb 1/2 opakowania, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy - ile potrzeba/chili

z pstrąga odciąć ogon, płetwy, brzuszki dorsza i pstrąga opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym

natrzeć ryby dobrze przyprawami z każdej strony, brzuszki dorsza zawinąć w rulony

forma z papierem do pieczenia, w formie ułożyć ryby, rozsypać pokrojoną cebulę, skropić olejem rzepakowym chili i piec w 200C, grzanie góra/dół około 40 minut, podać z czym się lubi - ryby smakują i na ciepło i na zimno do pieczywa z masłem............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!