sernik na zimno 1 opakowanie,
mleko zimne 400 ml,`
zimna śmietana 18% 200 ml,
truskawki dojrzałe nie duże1 kg,
listki świeżej mięty - ile potrzeba,
galaretka cytrynowa przeźroczysta 2 opakowania
użyłam sernik na zimno z torebki, sernik wsypać do pojemnika wysokiego, dodać śmietanę, mleko, wsypać truskawki miękkie i mikserem miksować z 5 minut
na sernik ułożyć plasterki truskawek, całe truskawki małe lub połówki dużych, poukładać między truskawkami listki świeżej mięty
galaretki rozmieszać w 950 ml gorącej wody, wystudzić i prawie tężejącą wylać na wierzch sernika, schować do lodówki najlepiej na całą noc - najlepszy deser sernikowy i na lato i na pozostałe dni roku, można użyć truskawki mrożone ale po odmrożeniu..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!