13.11.2017

bób z pietruszką czosnkową...

Składniki:


bób świeży lub mrożony 1 kg, natka pietruszki 1 duży pęczek, główka czosnku 1 sztuka, masło klarowane 1/4 kostki, kucharek lub sól - do smaku, papryka ostra - szczypta

opłukany bób zalać wodą, gotować bez przykrycia do miękkości bobu, jeśli zostało za dużo wody to ją odlać

opłukany pęczek natki pietruszki razem z obranymi ząbkami czosnku w rozdrabniaczu zmiksować dokładnie

po odlaniu wody z bobu od razu dodać masło klarowane, zmiksowaną pietruszkę z czosnkiem i mieszać do rozpuszczenia masła

do smaku dodać np. kucharka lub sól, szczyptę papryki ostrej - bób bardzo lubimy jeść i świeży i mrożony, ten z pietruszką czosnkową jest bardzo smaczny, zdrowy i smakuje wybornie.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!