Składniki:
bób świeży lub mrożony 1 kg,
natka pietruszki 1 duży pęczek,
główka czosnku 1 sztuka,
masło klarowane 1/4 kostki,
kucharek lub sól - do smaku,
papryka ostra - szczypta
opłukany bób zalać wodą, gotować bez przykrycia do miękkości bobu, jeśli zostało za dużo wody to ją odlać
opłukany pęczek natki pietruszki razem z obranymi ząbkami czosnku w rozdrabniaczu zmiksować dokładnie
po odlaniu wody z bobu od razu dodać masło klarowane, zmiksowaną pietruszkę z czosnkiem i mieszać do rozpuszczenia masła
do smaku dodać np. kucharka lub sól, szczyptę papryki ostrej - bób bardzo lubimy jeść i świeży i mrożony, ten z pietruszką czosnkową jest bardzo smaczny, zdrowy i smakuje wybornie.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!