19.11.2017

pyszny barszcz warzywny ...

Składniki:


wywar z gotowania buraków 2 litry, woda 2 litry, ziemniaki 8-10 sztuk , barszcz ukraiński mrożonka 1 opakowanie, fasola czerwona 1 puszka, groszek zielony 1 puszka, kucharek 1,5 łyżki, cząber suszony 1 łyżka, mąka pszenna 3 łyżki, śmietana 12% 200 ml, cukier 1 łyżka, ocet jabłkowy 2 łyżki, olej rzepakowy chili 4 łyżki, olej rzepakowy czosnek 4 łyżki

wywar z gotowania dzień wcześniej w szybkowarze buraków czerwonych podłużnych wlać do garnka, dolać z 2 litry wody

dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, opakowanie mrożonki barszcz ukraiński, zagotować

dodać z zalewą z puszki czerwoną fasolę, groszek zielony, gotować do miękkości ziemniaków

do szklanki wlać sam wywar i wystudzić

dodać kucharka, cząber suszony, cukier, ocet jabłkowy, śmietanę wymieszać z 1 szklanką wystudzonego wywaru i mąką, wlać do zupy i mieszać do zagotowania

na koniec wlać po 4 łyżki oleju rzepakowego chili i czosnek, wymieszać - wywar z gotowania w szybkowarze buraków jak najbardziej nadaje się do wykorzystania jako baza do barszczu, barszcz jest najlepszy na drugi dzień, zawsze gotuję wieczorem i na następny dzień jest gotowe gdy smaki się przegryzły.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!