Składniki:
ziemniaki ugotowane dzień wcześniej 1 kg,
przyprawa do ziemniaków 2 łyżki,
czosnek granulowany 1 łyżeczka,
mozzarella kulki małe 2 opakowania,
masło - ile potrzeba,
tarta bułka - ile potrzeba,
zielenina - ile potrzeba
ziemniaki ugotować dzień wcześniej, zawsze gotuję więcej ziemniaków w danym dniu na obiad i zostawiam przykryte w lodówce na następny dzień
naczynie żaroodporne 20 cm średnicy posmarować masłem, obsypać tartą bułką
ziemniaki drobno pokroić w misce, wymieszać z przyprawą do ziemniaków, czosnkiem granulowanym, pokrojoną cebulą
ziemniaki włożyć do naczynia, na wierzchu rozłożyć kulki mozzarelli
piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ziemniaki piec około 40 minut, kroić porcje lekko przestudzonych ziemniaków, posypać zieleniną, można podać z maślanką - takie zapieczone ziemniaki z mozzarellą są najlepsze ugotowane dzień wcześniej, potrawa jest bardzo smaczna, prosta, łatwa i z maślanką jest najlepsza.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!