17.11.2017

z poprzedniego dnia ziemniaki z mozzarellą...

Składniki:


ziemniaki ugotowane dzień wcześniej 1 kg, przyprawa do ziemniaków 2 łyżki, czosnek granulowany 1 łyżeczka, mozzarella kulki małe 2 opakowania, masło - ile potrzeba, tarta bułka - ile potrzeba, zielenina - ile potrzeba

ziemniaki ugotować dzień wcześniej, zawsze gotuję więcej ziemniaków w danym dniu na obiad i zostawiam przykryte w lodówce na następny dzień

naczynie żaroodporne 20 cm średnicy posmarować masłem, obsypać tartą bułką

ziemniaki drobno pokroić w misce, wymieszać z przyprawą do ziemniaków, czosnkiem granulowanym, pokrojoną cebulą

ziemniaki włożyć do naczynia, na wierzchu rozłożyć kulki mozzarelli

piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ziemniaki piec około 40 minut, kroić porcje lekko przestudzonych ziemniaków, posypać zieleniną, można podać z maślanką - takie zapieczone ziemniaki z mozzarellą są najlepsze ugotowane dzień wcześniej, potrawa jest bardzo smaczna, prosta, łatwa i z maślanką jest najlepsza.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!