3.10.2017

ucieraniec ze śliwkami...

Składniki:


jajka 5 sztuk "L", cukier 3/4 szklanki, margaryna 150 gram, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, śliwki 70 dag, cynamon - ile potrzeba, polewa czekoladowa 1 opakowanie, wiórki kokosowe - ile potrzeba

jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką margarynę mikserem utrzeć do białości

dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i mikserem zmiksować na dość gęste ciasto

ciasto rozłożyć do dwóch foremek, jedna jest "na wynos" do pracy męża, do foremki silikonowej 20x11 cm i do okrągłej 20 cm wysmarowanej tłuszczem i posypaną tartą bułką

na cieście poukładać wypestkowane śliwki, posypać cynamonem, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 40 minut, do suchego patyczka

polewę czekoladową roztopić w mikrofalówce i polać ciasta, posypać wiórkami kokosowymi, zostawić do zastygnięcia czekolady - ciasto jest smaczne i szybko się zjada............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!