Składniki:
jajka 5 sztuk "L",
cukier 3/4 szklanki,
margaryna 150 gram,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
mąka tortowa 2 szklanki,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
śliwki 70 dag,
cynamon - ile potrzeba,
polewa czekoladowa 1 opakowanie,
wiórki kokosowe - ile potrzeba
jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką margarynę mikserem utrzeć do białości
dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i mikserem zmiksować na dość gęste ciasto
ciasto rozłożyć do dwóch foremek, jedna jest "na wynos" do pracy męża, do foremki silikonowej 20x11 cm i do okrągłej 20 cm wysmarowanej tłuszczem i posypaną tartą bułką
na cieście poukładać wypestkowane śliwki, posypać cynamonem, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 40 minut, do suchego patyczka
polewę czekoladową roztopić w mikrofalówce i polać ciasta, posypać wiórkami kokosowymi, zostawić do zastygnięcia czekolady - ciasto jest smaczne i szybko się zjada............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!