11.09.2017

jabłka w kruchym cieście z kruszonką z orzeszkami...

Składniki:


margaryna 200 gram, jajka 3 sztuki "M", cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 2-2,5 szklanki, jabłka 1 kg, budyń waniliowy 1 opakowanie, cynamon 1 łyżeczka, cukier 2 łyżki, orzeszki pistacjowe 100 gram

miękką margarynę, cukier, jajka, proszek do pieczenia, mąkę spiralami miksera utrzeć na kruszonkę

tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, 3/4 ciasta wylepić na dnie i trochę na rancie

obrane jabłka zetrzeć na tarce duże oczka, wymieszać z cukrem, cynamonem, budyniem

masę jabłkową wyłożyć na ciasto

resztę kruszonki wymieszać z orzeszkami

wysypać kruszonkę z orzechami na jabłka

piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50-55 minut, ciasto w tortownicy dobrze wystudzić, najlepiej całą noc - ciasto jest bardzo smaczne i aromatyczne i chrupiące..........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!