Składniki:
margaryna 200 gram,
jajka 3 sztuki "M",
cukier 3/4 szklanki,
mąka tortowa 2-2,5 szklanki,
jabłka 1 kg,
budyń waniliowy 1 opakowanie,
cynamon 1 łyżeczka,
cukier 2 łyżki,
orzeszki pistacjowe 100 gram
miękką margarynę, cukier, jajka, proszek do pieczenia, mąkę spiralami miksera utrzeć na kruszonkę
tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, 3/4 ciasta wylepić na dnie i trochę na rancie
obrane jabłka zetrzeć na tarce duże oczka, wymieszać z cukrem, cynamonem, budyniem
masę jabłkową wyłożyć na ciasto
resztę kruszonki wymieszać z orzeszkami
wysypać kruszonkę z orzechami na jabłka
piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50-55 minut, ciasto w tortownicy dobrze wystudzić, najlepiej całą noc - ciasto jest bardzo smaczne i aromatyczne i chrupiące..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!