Składniki:
makaron rurki razowy 1 opakowanie,
marchewka ugotowana 4 średnie,
fasolka szparagowa mamut 15 dag,
ogórek gruntowy 2 średnie,
jaja na twardo 5 sztuk,
kukurydza w puszce 1 puszka,
groszek konserwowy 1 puszka,
koperek 1/2 pęczka,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
ząbki czosnku 4 sztuki,
sos sałatkowy włoski 1 opakowanie,
majonez 4 łyżki,
maślanka 1 szklanka,
pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka
makaron razowy rurki ugotować wg opisu, na durszlaku przelać zimną wodą, wsypać do większej miski dodać pokrojone w talarki marchewki, ogórek gruntowy, fasolę mamut ugotowaną pokroić na kawałki
dodać posiekany koperek i pietruszkę, wyciśnięte w prasce 4 ząbki czosnku, jajka pokrojone na ćwiartki
4 łyżki majonezu, 1 szklanka maślanki, sos sałatkowy włoski przyprawa - wszystko dobrze wymieszać i wlać do makaronu
dodać można do dekoracji pomidory - sałatka jest pyszna, lekka ale i też sycąca......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!